Geschreven door: Jesse Warmerdam De iPad is al sinds generatie één een perfect apparaat om foto's op te bekijken. En, omdat apps als Pixelmator vanaf nu ook verkrijgbaar zijn op de iPad, wordt het nóg interessanter foto's op je iPad te zetten. Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden. Van iPhone naar iPad, van fotocamera naar iPad en ook via de Cloud behoort tot de mogelijkheden. Van camera naar iPadHeb je een spiegelreflexcamera of andere camera, dan is de kans groot dat je deze foto's wilt bekijken vanaf je iPad. Hiervoor heeft Apple twee verschillende adapters: de simkaarthouder-naar-lightningkabel, en de USB-naar-lightningkabel. Met de eerste kun je de simkaart van jouw camera in de houder stoppen, zodat de iPad de gegevens rechtstreeks vanaf de simkaart leest. Met de tweede optie werkt het net iets anders: In de USB-ingang van de kabel stop je de kabel van je camera, net zoals je dat doet wanneer je foto's op je computer zet. Stop de USB-poort dus in de USB-ingang, en dan zullen de foto's, via het fototoestel, gelezen worden, en kun je de foto's op je iPad zetten.
Let op: deze adapters werken enkel met iPads en het is dus niet mogelijk foto's vanaf je camera op je iPhone te zetten via deze adapters en kabels. Van iPhone naar iPadOm foto's vanaf je iPhone naar de iPad te krijgen, zijn verschillende manieren mogelijk. Allereerst bestaat er AirDrop, waarmee je met een iPhone 5 of hoger en iPad 4 of hoger bestanden (dus ook foto's) kunt delen. Zo stuur je eenvoudig alle foto's draadloos via internet naar je iPad. Daarnaast kun je ook iCloud Fotobibliotheek op beide apparaten aanzetten, zodat alle foto's synchroniseren. Zo kun je op al je apparaten genieten van alle foto's. Wil je veel foto's overzetten, dan gebruik je daarvoor Apple's Lightning-naar-USB-camera-adapter. De lightning-connector stop je in de iPad, en de USB-zijde verbind je met Apple's lightningkabel. De lightning-kant van deze kabel stop je vervolgens in je iPhone. Open Foto's op je iPhone en geef toestemming om foto's te lezen. Op je iPad verschijnt nu in de Foto's-app het tabblad Importeer. Door foto's te selecteren kun je foto's vanaf je iPhone op je iPad zetten. Van Mac naar iPadFoto's overzetten vanaf je Mac naar iPad is iets minder eenvoudig dan van iPhone naar iPad. De meest eenvoudige manier is ook hier weer via AirDrop. Selecteer de foto's die je wilt delen, rechtermuis-klik op de selectie en kies voor Deel. Kies uit het lijstje nu AirDrop. Zorg dat AirDrop aan staat op het ontvangende apparaat, en dat iedereen bestanden kan delen. Afhankelijk van het aantal foto's kan de tijd die het kost de bestanden te delen, van duur verschillen.
Heb je foto's in de Foto's-app voor Mac staan, dan zijn er twee opties om foto's te delen. Je kunt een gedeeld album aanmaken, waarin je alle foto's stopt die je wilt delen. Vervolgens kun je ervoor kiezen deze foto's ook nog met anderen te delen. Het voordeel hiervan, is dat de foto's in dit geval geen ruimte innemen op je iPad, en dus gewoon in de Cloud opgeslagen worden. Daarnaast is het mogelijk te reageren op een foto. De tweede mogelijkheid is weer om op beide apparaten iCloud fotobibliotheek aan te zetten. Zo worden alle foto's gesynchroniseerd, en kun je de foto's op alle apparaten bekijken in volledige resolutie. Meer hulp nodig? Bekijk onze Help-pagina! Comments are closed.
|